La Dame Zumbidos - Banoffee Pies

Nieuwe track met producer en DJ La Dame, van haar EP Zumbidos uitgebracht op Banoffee Pies Records.

Luister naar de volledige tracks

lnk.naar/Zumbidos

Label: Banoffee Pies Records
Artiest: La Dame
Titel: Zumbidos
Catalogusnummer: BPMISC03
Genre: Dubstep / Dub / Broken Beat
Releasedatum: 9 november 2022

Tracklist

  1. Suaves Rumores Ft. Mr Jo
  2. Conscious Ft. Goldie B
  3. Niet Ducor, Duco
  4. Dazzled Ft. Florian Pellissier

Banoffee Pies Records verwelkomt La Dame bij het label met haar 4-track EP getiteld “Zumbidos”, losjes vertaald als “Zoemen” in het Portugees. De bundel brengt een multi-instrumentalist benadering van een spectrum van hevige percussie en dubstep invloeden gebaseerd op de bass muziek van de in België gevestigde Franse artiest.

Een zorgvuldig samengestelde muzikale reis met drie artiesten, allemaal ogenschijnlijk coherent, ondanks het brede scala aan geluiden, met als doel het illustreren en weerspiegelen van de verschillende geluiden die de stad São Paulo bevolken. Mr Jo, een Brusselse muzikant die goed bekend is in de undergroundscene, met een harmonica-inbreng die doet denken aan de Engelse FWD dubstep-klanken van de vroege jaren 2000.

Goldie B, een Franse zangeres, MC en producer uit Marseille, betreedt vervolgens het toneel met “Conscious”, vol stuwende percussie en een levendig gesproken woord. “Non Ducor, Duco”, wat betekent “Ik ben niet gedreven, ik rijd”, het motto van São Paulo, introduceert de volgende fase van La Dame’s muzikale verkenningen. De laatste track, geproduceerd in samenwerking met Florian Pellissier, een vooraanstaande Franse pianist die momenteel samenwerkt met Iggy Pop en lid is van Cotonete, Camarao Jazz Orchestra en Os Foda, culmineert uiteindelijk met een stortvloed aan toetsen in een broken beat jazz hybride met ‘Dazzled’. BPR xox

Credits

Uitgebracht op 9 november 2022

2022, Banoffee Pies Records
Gemasterd door: Optimum
Artwork: Melissa Santamaria